Skip to main content

Planlæg din succes på Google Ads

Man kan hurtigt bruge mange penge på Google Ads uden at få resultater. For at nå dine mål med online annoncering, må du derfor starte med at stille dig selv et helt basalt spørgsmål: Hvad er målet med min kampagne?

Hvorfor

Uden et klart mål, er det svært at lave en klar og konkret plan. Hvis din digitale strategi skal give resultater, skal du vide hvor du skal bruge ressourcerne. Det er nøjagtigt det samme med online annoncering på Google Ads. Hvilket resultat ønsker jeg?

Og lad nu vær’ med bare at sige “jeg vil have salg!” for det vil i de fleste tilfælde være det endelig mål, men tænk over hvordan du vil skabe salg.

Er målet i første omgang at få folk ind på din hjemmeside eller skal de også foretage sig noget? Vil du have din målgruppe til at ringe eller maile til dig? Skal de besøge dig i en butik eller købe et produkt på din webshop?

Hvordan du planlægger din kampagne afhænger fuldstændigt af formålet. Jo mere tid du bruger her, desto nemmere vil resten af arbejdet med din kampagne blive. OG din kampagne kommer til at give dig resultater!

Hvad er målet for kampagnen? Hvor meget vil jeg bruge? Hvad er succeskriterierne?

Hvad er målet?

Når du opretter en ny kampagne på Google Ads, så er en god tommelfingerregel altid, at du skal have én kampagne pr. mål. Dvs. hvis du både ønsker at brande dig selv og sælge et produkt, så er det 2 kampagner. Har du forskellige typer ydelser, kan du muligvis lægge dem i flere annoncegrupper under samme kampagne, men er du i tvivl så opret dem som seperate kampagner.

En go idé kan være at kigge på hvordan din hjemmeside er bygget op. Forudsat at din hjemmeside er bygget logisk og brugervenligt op, så kan din struktur på din Google Ads konto minde om din hjemmeside.

Når du har ét specifikt mål for din kampagne, er du klar til næste trin.

Hvor meget vil jeg bruge på Google Ads?

Én af fordelene ved Google Ads er, at du hele tiden har kontrol med hvor mange penge du bruger. Du angiver et maks bud pr. klik samt et dagligt budget som Google Ads holder sig inden for.

Her er det igen vigtigt at du har tænkt grundigt over formålet. Det dur’ eksempelvis ikke at formålet med kampagnen er at øge antal besøgende på din side med 300 sessioner pr. måned, hvis du kun vil betale for at få 100 klik. Din kampagne vil aldrig blive en succes.

Du skal naturligvis vælge et budget som giver dig ro i maven, men det kan især i starten ikke betale sig at være for fedtet.

Når man starter en kampagne op, vil man typisk bruge lidt flere penge i starten som man “kun” får en masse værdifuld data ud af. Typisk er man for bred i sine søgeord i starten, hvilket er godt fordi det giver nogle gode idéer til hvad der bliver søgt på, men skidt fordi det ikke giver resultater nu og her. Alle klik giver dog trafik på din side, så hav tålmodighed!

Efterhånden som man får flere data kan man præcisere søgeorderne og dermed opnå bedre resultater. Og husk du kan altid justerer dine kampagner så budgettet ikke overskrides.

Hvornår er min Google Ads kampagne en succes?

Svaret afhænger fuldstændigt af målet med din kampagne. Var du ikke grundig nok da du fastlagde målet med din kampagne, så bliver det svært nu. Meeen du var naturligvis grundig i din forberedelse og derfor bliver det ikke svært at fastslå om din kampagne har været en succes : )

Var målet at øge trafikken på din hjemmeside, kan du ved hjælp af Goggle Analytics konstatere om du rent faktisk fik øget trafik. Du kan også se hvordan trafikken fra din kampagne “opfører” sig på din side og afvisningsprocenten giver bl.a. en indikation på om de nye besøgende kan li’ din side og finder hvad de søger.

Der findes mange forskellige mål og der af afledte succeskriterier, men pointen her er, at du allerede når du fastlægger målet med din kampagne, skal klarlægge hvordan du vil måle og evaluere din kampagne.

Når du har planlagt din kampagne, er du klar til trin 2 – her skal vi kigge nærmere på din målgruppe….