Skip to main content

WordPress er det mest anvendte Content Management System (CMS) til hjemmesider, og med det rette tema, er det nemt at anvende. Alligevel er der nogle typiske fejl, du som ny WordPress bruger, kan komme til at lave. Faktisk er det ikke kun begyndere, der overser disse fejl. Og da sandsynligheden er høj for, at din hjemmeside er lavet i WordPress, så får du her 5 typiske fejl, som du nemt kan undgå på din WordPress hjemmeside.

Download indlægget

1. Er dine permanente links sat korrekt?

Indstillingerne for permanente links – eller permalinks – afgør hvordan hele din URL ser ud for alle sider, indlæg, portfolio m.m.. Det gælder særligt det, der kommer efter dit domænenavn f.eks. www.ditdomæne.dk/det-der-staar-efter kunne også vises som www.ditdomæne.dk/?p=123 eller www.ditdomæne.dk/2019/11/det-der-står-efter.

Som navnet antyder, så er dette en permanent indstilling, som du helst skal have taget stilling til allerede fra dag ét. Det er dog muligt at ændre indstillinger senere. Du skal så bare være opmærksom på, at det vil kræve noget arbejde, da søgemaskinerne har indekseret dine gamle URL’s og derfor vil det resultere i, at de besøgende der finder frem til dig via f.eks. Google, vil få en fejl 404 side. Det er ikke godt.

Hvis du er i tvivl om hvilken indstilling, du skal vælge, så anbefaler jeg, at du går ind i “Almindelige indstillinger” og vælger “Egen struktur” ( /%postname%/). Det giver dig nemlig den flotteste og mest læsevenlige URL – og det kan både dine besøgende og Google godt lide.

2. Har du husket at opdatere din WordPress hjemmeside?

En anden og ofte overset fejl er, at man glemmer at opdatere sin WordPress hjemmeside og de plugins, man har installeret. Særligt når alt virker, som det skal, ser vi, at hjemmesider nogle gange har en masse mulige opdateringer liggende. Og hvorfor er det så så vigtigt at opdatere WordPress og plugins, når alt ellers virker?

Jo, for det første sikrer du, at små fejl i WordPress og dine plugins løbende bliver rettet og du får nye og smarte muligheder i den løsning, du allerede har. For det andet, så er det helt sikkert, at din hjemmeside ikke bliver ved med at virke eller der opstår en masse fejl, og det kan være svært at finde ud af hvor fejlen ligger.

En sidste og meget væsentlig faktor, er sikkerhed. Når du løbende holder WordPress og dine plugins opdateret, så øger du samtidigt sikkerheden på din side, hvilket også har betydning for din synlighed på Google.

3. Har du for mange plugins?

Der er over 50.000 plugins til WordPress og med dem kan du gøre alt muligt smart på din hjemmeside. Derfor skal du naturligvis bruge plugins, så din hjemmeside kan gøre det du vil have den til at kunne, men alt kommer med en pris.

For det første kræver mange plugins et større arbejde med opdateringer, og det betyder, at siden kan blive langsommere – hvilket Google ikke kan li’ – og risikoen for fejl på siden bliver større. Jo flere plugins du har installeret, desto større er sandsynligheden for, at siden på et tidspunkt crasher fordi to eller flere plugins ikke kan arbejde sammen.

Faktisk kræver det kun ét forkert plugin at crashe din hjemmeside. Så vælg dine plugins med omhu.

4. Har du slettet indhold på den forkerte måde?

Når du har fået din side op og køre, så vil du på et tidspunkt skulle få brug for at slette en side eller et indlæg. Du kan sagtens slette indhold fra din hjemmeside, men husk på at Google har indekseret dine sider og derfor vil det resultere i en fejl 404 side, hvis du bare sletter en side eller et indlæg.

I stedet skal du sørge for at oprette redirects på den gamle side til en ny side, hvilket du nemt kan gøre ved f.eks. at bruge Redirection.

5. Har du husket at slette standardindholdet?

Når du installerer WordPress, så bliver der automatisk genereret en sample page og et Hello World indlæg. Det gir’ sig selv, at du ikke vil vise sider som de her hjemmesider, så skynd dig at slette de sider.

Rigtig god arbejdslyst 😉

Download indlægget

Her kan du downloade indlægget som pdf og samtidigt sikre dig, at du modtager nye spændende indlæg direkte i din indbakke. What’s not to like?